Nu har jag börjat med dessa filurer
Nu tänker ni, gud vad fula, men det var första gången och då är det jäkligt fint resultat!
´Det tog ett tag innan jag vågade mig på dessa små bakverk. det sägs ju vara bland det svåraste du kan göra innom bakvärden. Jag kollade runt på olika recept och bestämde mig för ett, tog risken. Men risken blev till en sucee , jättegoda ( dock väldigt väldigt söta så räckte med en . Receptet kommer nedan:
3 äggvitor
2 msk socker
2dl mandelmjöl
3dl florsocker
karamellfärg
Gör upp varmt avtten. Ställ en bunke i vattnet när du dragit av det från värmen och vispa äggvitan över det varma vattnet ( dock ska det ju inte koka) Du får då snabbt ett fast fluff när du tillsätter 2 msk socker efter någon minut. Sedan blandar du bara florsocker med mandelmjölet och sedan vänder ihop smetarna. Försök behålla fluffet och tillsätt färg.
Spritsa sedan ut små pluttar och grädda ca 20 mnuter i varmluft 120 grader, låt kallna på plåten
Krämen i mitten
kiwikräm
- margarin
- halv kiwi
- florsocker
Chockladkräm
margarin
100g blockchoklad
florsocker