GI- kladdkaka
Vad behöver du?
100g smör
100g mörk chocklad (70%) smak om du vill.
1dl vispgrädde
2st ägg
1/2 msk kakao
2 tsk (något slags socker, nyttig sirap, frukstocker, vaniljsocker, honung)
Ev vispgrädde och hallon till servering!
Så här gör du:
Smält smör och chocklad ihop i en kastrull och tillsätt sedan grädden
Vispa äggen fluffiga. Häll ner chockladsmeten i äggen -
Tillsätt kakao och sockret
Häll i form. Grädda 8 minuter i 200 grader-
Kakan ser geggig ut men ta det lungt, låt kakan svalna.
Ännu bättre blir den om den får stå i kylen därefter
Servera med grädde och hallon!
Upplever du att din kladdkaka är svår och skära? det är meningen.. Konsistensen blir lite mossig men smaken är ljuv!
4/5 **** - på grund av att den är svår att skära och få att häng ihop, smaken går inte klaga på!
100g smör
100g mörk chocklad (70%) smak om du vill.
1dl vispgrädde
2st ägg
1/2 msk kakao
2 tsk (något slags socker, nyttig sirap, frukstocker, vaniljsocker, honung)
Ev vispgrädde och hallon till servering!
Så här gör du:
Smält smör och chocklad ihop i en kastrull och tillsätt sedan grädden
Vispa äggen fluffiga. Häll ner chockladsmeten i äggen -
Tillsätt kakao och sockret
Häll i form. Grädda 8 minuter i 200 grader-
Kakan ser geggig ut men ta det lungt, låt kakan svalna.
Ännu bättre blir den om den får stå i kylen därefter
Servera med grädde och hallon!
Upplever du att din kladdkaka är svår och skära? det är meningen.. Konsistensen blir lite mossig men smaken är ljuv!
4/5 **** - på grund av att den är svår att skära och få att häng ihop, smaken går inte klaga på!
Kommentarer
Trackback