Min banankaka

Pappa älskar banankaka och när man har fixat några ruttna bananer är det bara att passa på!

När jag börjat baka insåg jag att det saknades både kanel och kardemumma men jag löste det på mitt egna sätt som blev väldigt gott! Tog lite extra kaffe och lite russin i. Jag gjorde också som man gör med tigerkaka. Jag färgade den sista smeten med kakao och hälde i. Superfint!

Så här gör du min kaka
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en avlång form (eller efter önskemål) med smör och lite ströbröd.
Mosa ihop 3dl socker och 100g smöret så det blir poröst.
Blanda alla torra ingridienser 5dl mjöl,1tsk bakpulver,1tsk birkarbonat,  i en ny bunke och häll sedan över till den porösa smeten.
Blanda ihop allt och tillsätt 1dl kaffe och 2 mosade bananer.
Häll över 3/4 av smeten i den smorda formen.
Tillsätt sedan 1-2 msk kakao i smeten som är kvar i bunken (1/4) 
Häll sedan över även denna smet i formen. sicksacka lite eller dra lite sträck i, blanda inte runt!

Låt nu kakan stå i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0