Jordgubbschutney
Ingredienser
500 g | jordgubbar |
---|---|
1 st | gul lök, färsk |
1 msk | rapsolja |
0,5 dl | råsocker |
1 krm | salt |
1 tsk | ingefära, riven, färsk |
1 msk | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | sambal oelek |
2 msk | mynta, hackad |
Tillagning
1. Skär jordgubbarna i halvor. Skala och hacka löken.
2. Fräs löken i olja i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna.
3. Låt chutneyn koka ihop utan lock 15–20 min.
4. Häll upp chutneyn i en burk och låt den kallna. Servera till kyckling och kötträtter.
2. Fräs löken i olja i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna.
3. Låt chutneyn koka ihop utan lock 15–20 min.
4. Häll upp chutneyn i en burk och låt den kallna. Servera till kyckling och kötträtter.
Blev väldigt bra :) bilder kommer!
Kommentarer
Trackback