Jordgubbschutney

Ingredienser

500 g jordgubbar
1 st gul lök, färsk
1 msk rapsolja
0,5 dl råsocker
1 krm salt
1 tsk ingefära, riven, färsk
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk sambal oelek
2 msk mynta, hackad
 
 

Tillagning

1. Skär jordgubbarna i halvor. Skala och hacka löken. 
2. Fräs löken i olja i en kastrull. Rör i resten av ingredienserna.
3. Låt chutneyn koka ihop utan lock 15–20 min.
4. Häll upp chutneyn i en burk och låt den kallna. Servera till kyckling och kötträtter.
 
Blev väldigt bra :) bilder kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0