Biskvier

150g mandelmassa 1 äggvita
 
150g smör Marzankräm (2dl mjölk+pulver)
1msk kakao
1msk vaniljsocker
2msk florsocker
 
Blockchoklad + 1 msk olja
 
blanda marzankrämen och ställ in i kylen (du ska ha den till chockladkrämen sen)
 
Riv mandelmassan (man kan göra egen om man vill)
rör ihop med äggvitan som är lätt uppvispad klicka sedan ut
och grädda på 175 grader ca 8 -10 minuter låt svalna.
 
gör smöret mjuk och lätthanterligt blanda sakta ner marzankrämen sikta ner vaniljsocker, florsocker och kakao blanda till en smidig smet låt stå ett slag
När smeten är ej rinnig så applicerar du den på de avsvalnade flanen och ställer sedan i kylen ca 1h (jag hade 30min)
 
Smält choklad och tillsätt olja, låt svalna något.. sedan doppar du biskvin i chokladen och låter stelna i kylen!
botten skulle kunnat varit inne lite till som ni ser i mitten, men smaken är inte illa endån :D 

RSS 2.0