Cookies! mörkchocklad&kokos, vitchocklad&lime
Har för första gången tagit risken att baka cookies. Det ska tydligen vara jättesvårt då det är svårt att få kakorna som man vill ha dom. Men mina blev goda iallafall!

120g smör
1dl råsocker
1 ägg
1.25 dl dinkelmjöl (eller vanligt)
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100g chocklad av valfri smak
1 st lime, skalet
Vispa smöret och råsockret, rör i ägget.
Vänd i mjölet, havregryn, bakpulver och salt.
hack chockladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen. Här valde jag att i halva degen ha vit chocklad och mer limeskal och i halva degen ha mörk chocklad med kokos och lite limeskal.
Rull in kakdegen i bakpltspapper/plast till en rulle 3-5cm i diametern. (jag hade 3)
Låt stå i ca 30 min i frysen.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda på bakplåtspapper i 180 grader varmluft!
Kakorna tar ca 8- 10 minuter i ugnen
Låt svalna.
Tänk på att kakorna flyter ut så lägg dom inte för tätt på plåten då dom blir ca dubbelt så stora :)

120g smör
1dl råsocker
1 ägg
1.25 dl dinkelmjöl (eller vanligt)
0.5 dl havregryn
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100g chocklad av valfri smak
1 st lime, skalet
Vispa smöret och råsockret, rör i ägget.
Vänd i mjölet, havregryn, bakpulver och salt.
hack chockladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen. Här valde jag att i halva degen ha vit chocklad och mer limeskal och i halva degen ha mörk chocklad med kokos och lite limeskal.
Rull in kakdegen i bakpltspapper/plast till en rulle 3-5cm i diametern. (jag hade 3)
Låt stå i ca 30 min i frysen.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda på bakplåtspapper i 180 grader varmluft!
Kakorna tar ca 8- 10 minuter i ugnen
Låt svalna.
Tänk på att kakorna flyter ut så lägg dom inte för tätt på plåten då dom blir ca dubbelt så stora :)
Kommentarer
Trackback