Gi semlor

Förbered dig inför semledagen!, klart alla giare också ska få njuta?

Har är ett recept på min Gi- semla utan riktigt socker och utan vanligt mjöl :)


10 Gi-semlor

Degen:
50g smör
1,5 dl mjölk
25g jäst
1 ägg
1/2 dl Agave sirap
4-6dl fullkorns dinkel (varierar)
1krm kardemuma
1krm salt


Smält smöret och rör sedan i mjölken. Degspadet ska uppnå 37grader (fingervarmt)
Smula jästen och häll sedan över degspadet.
Tillsätt 1 ägg och sedan mjölet och kryddorna.
Arbeta degen till en jämn och smidig (bra om den är kladdig)
Lägg sedan över e handuk och låt jäsa 25 minuter
Lyft sedan på handuken och häll över lite smält smör (EJ FÖR MYCKET)
Lägg sedan över handuken igen och låt jäsa 25 minuter till
Ta fram bakbord och arbeta degen.
Dela i 10 lika stora bitar och rulla sedan bullarna.
Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 45 minuter till.
Sätt på ugnen på 250grader.
Pensla på ihopblandat ägg+grädde och ställ in i ugnen 5-8 minuter.
Låt svalna.

För servering:
Vispa grädde.
Mosa en banan(Ju omognare desto bättre Gi)/hallon/egen mandelmassa eller vad som önskas.
klipp en trekant i locket
Doppa eventuellt locket i mörk chocklad då vi skippar florsockret!

NJUT
5/5 - semlebullen skiljer sig inte i smaken från vanligare semlor och jag blev supernöjd, med min smidiga deg!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0