Älskvärda knäckebröd!
Du behöver
"degen"
1/4 pkt jäst
5dl mjölk
1msk honung
4 1/2dl grovt rågmjöl
8dl grahamsmjöl
1/2msk salt
"strösslet"
1dl sesamfrö
1/2dl linfrö
1msk flingsalt
vetemjöl till utbakning
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke
Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken.
Rör tills jästen har löst sig.
Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg.
Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
Blanda under tiden frön och flingsalt.
Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
Sätt ugnen på varmluft 200 grader. (jag hade något varmare)
Lägg bakplåtspapper på några plåtar
Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
Lägg bitarna på bakplåtspapper.
Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca: 10 minuter tills de blivit lite hårda.
Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.
Måtta upp mjölken och häll den över jästen i bunken.
Rör tills jästen har löst sig.
Måtta upp resten av ingredienserna utom vetemjölet och toppningen.Rör till en jämn deg.
Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp och vila minst 1 timma.
Blanda under tiden frön och flingsalt.
Strö ut vetemjölet över bakbordet och ta degen ur plastfolien och lägg på bordet.
Kavla ut degen tills den blir ca 2mm tjock.
Sätt ugnen på varmluft 200 grader. (jag hade något varmare)
Lägg bakplåtspapper på några plåtar
Stansa ut bitarna med en form eller skär efter mall så som du vill att bröden ska se ut.
Lägg bitarna på bakplåtspapper.
Spreja vatten med en sprejflaska över degbitarna så de blir fuktiga. Strö fröblandningen över.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca: 10 minuter tills de blivit lite hårda.
Låt knäckebröden svalna. Förvara knäckebröden i en fin burk.
(jag fick ställa in knäckena på eftervärme så de skulle bli hårdare och knaprigare, som man gör med skorpor)
Kommentarer
Trackback