SEMLISAR
Bilden till vänster är mina semlor och bilden till höger är en minisemla på flanaden från när mammis och jag var och fikade i helgen, smarta som gör små så man slipper att äta en stor jätte.
Förra året testade jag nyttigare som ni finner här i menyn. I år har jag testat cupcakes-semlor. Verkligen en succé då dem inte blir torra alls!
Receptet har ni här:
1 1/2 ägg
1, 1/4 socker
50 g smör
1/2 dl mjölk
1/2 tsk kardemumma (malen/stött)
1, 3/4 vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 nypa salt
Eftersom det är godast med muffins som är färska och speciellt i detta recept så har jag halverat dv att om ni dubbla får ni jämnare mått men ist 12 st.
Gör såhär: Vispa ägg och socker, smält smöret och blanda i det med mjölken och kardemumman. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör försiktigt ihop det ( gör inget om ni tar en visp för dem får bli lite luftiga för att undvika kompakta muffins som är typiskt cupcakes. Häll upp och grädda i 175 grader tiss dem är gyllenebruna.
Fyllning:
50g mandelmassa
inkråm från muffins
ca 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
rovmandelmassan grovt
ta ut lock och gröp ur muffinsarna lite, lägg innehållet i mandelmassan och med vispad grädde. Grädden har ni alltså smaksatt med vaniljsocker. Dekorera sedan med grädde, locket och florsocker.
Förra året testade jag nyttigare som ni finner här i menyn. I år har jag testat cupcakes-semlor. Verkligen en succé då dem inte blir torra alls!
Receptet har ni här:
1 1/2 ägg
1, 1/4 socker
50 g smör
1/2 dl mjölk
1/2 tsk kardemumma (malen/stött)
1, 3/4 vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 nypa salt
Eftersom det är godast med muffins som är färska och speciellt i detta recept så har jag halverat dv att om ni dubbla får ni jämnare mått men ist 12 st.
Gör såhär: Vispa ägg och socker, smält smöret och blanda i det med mjölken och kardemumman. Sikta i mjöl, bakpulver och salt. Rör försiktigt ihop det ( gör inget om ni tar en visp för dem får bli lite luftiga för att undvika kompakta muffins som är typiskt cupcakes. Häll upp och grädda i 175 grader tiss dem är gyllenebruna.
Fyllning:
50g mandelmassa
inkråm från muffins
ca 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
rovmandelmassan grovt
ta ut lock och gröp ur muffinsarna lite, lägg innehållet i mandelmassan och med vispad grädde. Grädden har ni alltså smaksatt med vaniljsocker. Dekorera sedan med grädde, locket och florsocker.

Kommentarer
Trackback