Hjärtan

I veckan blir det vaniljhjärtan..
Är typ omöjligt att få tag på sånna här formar men för första gången har jag sett dom i en affär och var bara tvungen att ha! 6 formar 39:- på servera i växjö, vilket klipp!

Alla hjärtans dag tårtan!

Jag blev faktiskt nöjd. Smaken var himelsk! Utseendet var bra för att vara första gången :)


Tårtan har stått och sugit åt sig, därför ser det kladdigt ut. Men en bra tårta ska stå och suga åt sig :) inte serveras direkt!

Innehöll
Två ljusa tårtbottnar
En mörk
Marabofyllning
Hallon yoghurt marzan fyllning
Hallon
Marsipan med bärsmak
spacklad med grädde :)

dag 1 - gjorde krämerna
dag2- bottnarna + la i hop den
dag3 - spackling och marzipan
dag 3,4,5 ätbar!

:)
Bara att slänga in en komentar om ni undrar något eller vill ha receptet! :)

Mums mums



MOBILBILDER- bättre en inga alls!

Har bakat egan mums mums, ni vet med skum inuti. Sååå gott! dock får jag ta det lugnt med bakandet annars lär familjen bli tjock. Haha! Skojjar bara. Kan ju alltid bjuda :) Var inte så svårt som jag trodde men visst, kladdigt!

Här är receptet:

Du behöver
ca12 smörgåsrån
3 ägg vitor
2dl socker
blockchocklad
kokos

Börja med att ta en burk eller iknande och tryck ut runda ringar ur smörgåsrånen.
Gör sedan ett vattenbad där du ställer i en skål med äggvitorna och hälften av sockret.
Vispa skummet till en fast smet med elvisp i vattenbadet.
Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa. När det går att vända upp och ner är det klart!
Anledningen till att vi vispar allt i ett vattenbad är att det tar typ några minuter istället för 20, fråga mig inte varför men har med värmen att göra, funkar även när du ska göra maränger!
Spritsa sedan ut skummet på rånen.
Grädda 150grader i ca 5-8 minuter. Låt sedan stå och när du vågar doppar du dom i chocklad, det rinner och kladdar men gud så gott!

Hoppas ni förstår :)


Tobleroneglass, grädde, jordgubbar, chockladsås och maränger!


Tobleroneglassen föll mig helt i smak och är nu min nya favoritglass! För er som vill prova så kommer receptet här :)

2.5dl grädde
125 g toblerone
knappt 1/2 dl socker
3 äggulor

Vispa äggulor och socker pösigt
vispa grädden hårt (ejsmördock)
Rör samman
Smält tobleronen i ett vattenbad
När tobleronen smält häller du över lite av "ägg&grädd fluffet"
rör sedan så det blir en jämn chockladsmet, rör samman resten av fluffet.
Du har nu en glassröra som häls upp i en/flera form/former (valfri)
frys minst 4 timmar med plast över i frysen :)

Glassen blir "Gräddig och alldeles underbart len mot tungan med små bitar"

Av vitan från äggena skapade vi dessa fina


3 äggvitor
2dl socker
VISPA så bunekn går att vända upp&ner
tillsätt någon droppe citron

spritsa ut på ett bakplåtspapper och strö över strössel
grädda längst ner i ugnen 40-60 minuter tills dom släpper från pappret.
låt stå på eftervärme om dom blir sega.
SUPERGODA

För att få den dessären jag skapade igår utgår du från tobleroneglassen.. skivar jordgubbar och vispar grädde som du varvar med maränger! sedan gjorde jag en chockladsås som jag strimlade över :)

Chockladsås - har inga mått
värmde grädde och la i mork chocklad så den smälte tillsatt sedan florsocker :)

OSTFRALLOR



Blev nybakta ostfrallor till frukost! Supergoda och absolut inte sämre en köpta :)

1 pkt jäst
ca 10-12 dl vetemjöl
5dl mjölk
50-75 g smör
nypa salt
nypa socker

jäsningstid 40+30
gräddning ca 10 i 225grader

Smula sönder jäst och ta en nypa salt och socker
Värm mjölken fingervarmt och tillsättsmöret
häll över degspadet över jästen
tillsätt lite mjöl under arbete av degen
degen är klar när den är nära på att släppa bunken, dock lie kladdig!
Låt jäsa 40min (använd gärna mitt trick att hälla lite smör över degen så den är lättare att handskas med sedan)
Baka ut bullarna, låt degen vara fluffig så knåda den ej för hårt.
låt jäsa 30min och pensla sedan på ägg och strö över riven ost.
Grädda tills frallorna får en gyllenbrun färg.
LYCKA TILL - hos oss blev det högsta betyg!

Lite från hjärtat

Tobleroneglass i frysen, kanske slänger upp receptet senare! Nu ska edt bakas knäcke och sedan tar vi lördagsmys här hemma med hemmagjord kinagryta. I veckan väntar en stor utmaning i min bakvärd.. vänta får ni se, alla <3 dag väntar:)

Fyllningar i chockladmuffinsarna!


fyllningen jag hade i muffinsen var
2dl grädde
1dl vaniljyoghurt
2 msk marsanpulver
hallon!
VISPA

När din muffins svalnat tar du en kniv (jag använde fruktkniv) och skär hål som du gör med en semla. Häll i speten och sätt på locket som du tagit av "änden" på.

Toppingen
1.5dl Grädde
15 hallonbåtar
(måtten är jag lite dålig på, tog som jag tyckte..)

Häll grädden i en kastrull. Klipp sönder hallonbåtarna ganska smått så et smälter snabbt.
Sätt på kastrullen på plattan och rör runt hela tiden. Grädden får inte koka och toppingen är klar när bilarna smält. Ta av från plattan och låt stå över natten / 6h .
Toppingen är nu väldigt hård eftersom det är gelatin i hallonbåtar så det stelnar. Bli inte orolig! Prova vispa och är det för svårt tillsätter du bara en skvätt grädde! :)


Egna apelsinmuffins med mocka och marabou topping!

Fanns någon som ville ha receptet så självklart ska ni få de! :)

Apelsinmuffins
150g smör eller margarin
finrivet skal och pressad apelsinsaft av en apelsin
3 ägg
2 dl socker
2 1/2 sl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Topping (varierar hur du själv vill ha den)
1.5-2 dl grädde
150-180 g marabou
1/4 - 1/2 dl kaffe

Hur gör du?
Toppingen ska förberedas dagen innan eller 6 h åtminstonde. Ta fram en kastrull och häll i grädden. Sätt på plattan och bryt ner chockladen. Rör till en jämn smet DOCK FÅR INTE GRÄDDEN BÖRJA KOKA. Tillsätt sedan kaffet efter dina egna smaklökar! :) Låt stå & vispa sedan upp som du gör med grädde vid använding. Ganera dina muffinsar när dom kallnat. Ett tips. Vispa inte för löst men inte heller för hårt! Muffinsen nedan är den första jag gjorde och vispade då för hårt.. konsistensen blir inte lika fin :)

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smör, apelsinskal och saft i vispet.
Blanda mjöl, bakpulver och vänd ner i smeten (eventuelt vispa om du vill få en lättare smet)
Ställ muffinsarna på en plåt och fyll 3/4 grädda i ugnen. Tiden varierar från varje gång jag gör dom så det är lättast om du själv håller koll på dom. Åtminstonde 10 minuter! dom ska få fin färg. Jag hade dom lite längre ner en i mitten i ugnen.



Cupcakes- sorters goda.


I helgen har jag utmanat mig igen och denna gång blev dom fina när jag lärt mig av mina misstag. Jag har även valt att använda mig av andra toppingar som inte flyter ut på samma sätt. Har kommer några bilder. På ondag ska jag baka åt mamma då hon ska ha folk här så vi bakade tre olika sorter med 6 olika toppingar så hon kunde braka och välja! De som blev bäst enligt smaklökarna var chocklad med hallonbåtar och fyllning ,och appelsin med mocka! Någon som är intresserad av recept så är det bara att säga till :) Toppingen är skithäftig och smakar precis som godiset man väljer. Du kan välja allt från algrens bilar, japp,dajm, salt, surt, skum. chocklad?

De sorter jag gjorde var :
Apelsin cupcakes med mocka och marabou
Apelsin cupcakes med marabou
Apelsin cupcakes med apelsinfrosting
Morotscupcakes med vitchocklad
Morotscupcakes med blockchocklad
Chockladcupcakes med fyllning och hallonbåts topping (KÄR)

RSS 2.0